Zagotavljanje varne infrastrukture mestnega prometa

PROJEKT

Sistemi podzemne železnice morajo delovati "kot urca". Noben izpad ali celo majhna odstopanja niso sprejemljivi, saj lahko ogrozijo življenja ljudi. Dandanes so tveganja visoke prioritete v sistemih podzemne železnice kriminal in teroristični napadi. Sistem nadzora dostopa in upravljanja (ACMS - Access Control and Management System) se zato uporablja za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do zavarovanih območij, kot so depoji, tehnični prostori, predori, itd., kjer infrastrukturni objekti zahtevajo nemoteno in varno delovanje. V tem primeru ATOP stikala tvorijo hrbtenico sistema ACMS in dostop do omrežja za naprave na terenu.


OPIS OMREŽJA

V okviru ACMS sistema ATOP omrežje povezuje centralni upravljalni sistem s perifernimi krmilniki, kot so: biometrični terminali, čitalci vstopnih kartic, električne garderobne omarice, gumbi za izstop/vstop, volumetrični senzorji in drugi detektorji in senzorji. Omrežna stikala, ki so med seboj povezana z optičnimi kabli, so vgrajena v stenske omare, opremljene s sistemom za neprekinjeno napajanje in spremljanjem stanja opreme (napajanje, klima, alarmna stikala, odpiranje vrat, vdor vode, ...), da se zagotovi funkcionalnost tudi v primeru izpada pomožne opreme ali nesreče.


IZZIVI IN ZAHTEVE PROJEKTA

V okolju podzemne železnice morajo naprave vzdržati tresenje, vibracije, elektromagnetne motnje, prah in vlago. Prav tako mora podatkovno omrežje delovati brezhibno 24 ur na dan vse dni v letu. Zato specifične zahteve za ta projekt vključujejo:


PONUJENE REŠITVE

Vse uporabljene omrežne naprave imajo industrijsko zasnovo s certifikatom EN50155 in pasivnim hlajenjem za največjo varnost in zanesljivost. Hibridno napajanje (48 VDC in 220 VAC v istem ohišju) ponuja varno napajanje prek rezerviranega napajalnega sistema, medtem ko dvojni napajalni vhodi in podpora za Ring topologijo dodatno ščitijo pred zlonamernimi ali nepričakovanimi izpadi. Optična hrbtenica zagotavlja stabilne in robustne povezave za mnogo prihodnjih let. Za mestni promet je poleg varnosti pomembna tudi fleksibilnost. Z visoko gostoto vhodov ter moduli SFP in PoE, med katerimi lahko izbiramo, lahko ATOP rešitev prilagodimo, da ustreza specifičnim scenarijem, ki zahtevajo edinstvene funkcije ali omejeno kabliranje. Montaža na DIN vodila za stikala Layer 2 in Layer 3 omogoča fizične konfiguracije z najvišjo učinkovitostjo.


UPORABLJENA OPREMA


<< nazaj na ATOP izdelke

© RAGA d.o.o.